0 3 min 3 yrs

Lagerhägg är en mycket populär häckväxt som många trädgårdsmästare tycker är vackra. Med rätta, om du frågar oss. Denna vintergröna häckväxt har ett lyxigt utseende och ger dig mycket privatliv i trädgården. Att plantera en laurelhäck är också en bra idé i din trädgård.

Lagerhägg tål mycket beskärning. Bay Laurel groddar till och med igen när växten beskärs tillbaka till det kala träet. Det faktum att häckplantan är lätt att beskära är ett stort plus för många trädgårdsmästare. Vill du ha en snygg laurelhäck med ett något formellt utseende? Då rekommenderar vi att man beskär plantan två gånger om året.

Naturligtvis gäller detta inte körsbärslagret “Zabeliana” och lagret “Otto Luyken”, eftersom de växer mindre snabbt än den genomsnittliga laurelhäcken. Det är bäst att beskära din laurelhäck på våren, precis innan de nya kvistarna börjar dyka upp. Vill du också hålla din laurelhäck städad under vintern? Beskär sedan häcken igen på hösten, runt augusti / september.

Går du efter den smala, graciösa portugisiska lagren som ger din trädgård ett vackert, lyxigt utseende? Eller föredrar du en robust lagerhäck med stora, färska gröna blad? Varje laurelart har sitt eget unika utseende. Gemensamt för alla sorter är att de avsevärt ökar din trädgårds prydnadsfaktor med sitt smakfulla utseende och glänsande, läderliknande lövverk. En laurelhäck passar bra till de allra flesta trädgårdstilar.

Lagerhägg är känt som en snabb odlare. När du väljer att plantera en laurelhäck i din trädgård kan du njuta av din integritet på relativt kort tid. Körsbärslagret ‘Novita’, ‘Rotundifolia’, ‘Caucasica’ och ‘Genolia’ växer snabbast: alla dessa typer av lagrar blir 40 till 60 centimeter höga varje år. Den portugisiska lagern växer cirka 15 till 30 centimeter per år. Lagern ‘Etna’ och ‘Herbergii’ växer båda cirka 30 centimeter per år. Vill du snabbt ha en synskyddad integritetshäck i din trädgård? Då är körsbärslagret ett utmärkt val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *