0 3 min 3 yrs

En skogsträdgård är en trädgård i – eller intill – en skog. Eller en trädgård där du vill efterlikna skogens atmosfär. Träd och växter spelar den ledande rollen i detta. Stämningen i skogen När du tänker på skog tänker du på att gå i det gröna, i baldakinen. Om din trädgård gränsar till en skog eller om några stora träd växer kan du använda detta genom att fördjupa atmosfären. Trädgården känns därför väldigt logisk. När allt kommer omkring använder du miljöelementen. En skogsträdgård betyder inte att du alltid är i skuggan. Skapa egna regler för din skogsträdgård. Skapa en skogsträdgård! Speciellt med stora trädgårdar kan det vara attraktivt att förvandla en del av trädgården till en skogsträdgård. En skogsträdgård har många fördelar: grön; skydd för vindkylning mycket säsongsupplevelse; naturvärde. Skogsträdgården är också ett bra ställe att skapa ett gömt trädgårdshus. Med eller utan bastu och veranda. På så sätt kan du koppla av helt i din egen trädgård. Tips för att skapa en skogsträdgård I huset kan du hålla plantorna lägre eller placera träden längre ifrån varandra. Detta säkerställer att det finns tillräckligt med ljus runt huset. På baksidan av trädgården kan du skapa en veranda, en dold täckt säte. Vill du ha många blommande växter i trädgården? Då är särskilt våren och hösten färgglada årstider i skogsträdgården. Förutom blomningen, tänk också på bladkombinationer. Träd och buskar med höstfärger ger en sen färginträde. En fin slingrande stig passar bra i skogen. Använd massor av tidig vårlök, som snödroppe och blåklocka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *